Morsmelkerstatning og tilberedningstemperatur
Helsedirektoratet og Mattilsynet anbefaler at morsmelkerstatningen skal blandes med oppkokt vann som deretter avkjøles ned til 70 grader (°C). Årsaken til dette er å sikre høyest mulig nivå av hygienisk sikkerhet. På grunn av dette har HiPP COMBIOTIK’s forpakningar nå også fått revidert tilberedningsanvisninger.
Den nya tilberedningsanvisningen:
1. Kok opp friskt, kaldt vann til 100° og kjøl ned til 70°C.
2. Tilsett passende mengde vann til måltidet, i en ren flaske.
3. Når vannet holder 70° C, tilsett det antall strøkne måleskjeer med pulver som står i doseringstabellen og som passer til måltidet.
4. Lukk flasken og rist grundig.
5. Kjøl ned og kontroller tempraturen på innsiden av håndleddet. Grøten er spiseklar ved kroppstemperatur på ca. 37°C.
Følg tilberednings- og doseringsveiledningen. Feilaktig tilberedning og opbevaring av ferdig erstatning kan fremme veksten av uønskede bakterier. Tilbered alltid erstatningen med friskt, rent, kokt og nedkjølt vann. Bruk alltid rene sterile flasker. Server måltidet med det samme og kast eventuelle rester når barnet er mett