Ovnsbakt laks med søtpotet (2 porsjoner)
Ingredienser
80 g laksefilet
1 skrellet søtpotet
½ løk
1 skivet hvitløksfedd
½ renset rød paprika
½ renset gul paprika
1 dl moste tomater
1 dl kidneybønner
1 krm spisskummen
1 ss olivenolje
Tilberedning
1. Skjær laksen i 2 biter og legg den på et stekebrett, smør inn fisken med olivenolje og strø over litt pepper.
2. Bak den i ovnen på 175 grader i ca. 5 minutter.
3. Skjær søtpotetene i terninger og legg dem i en kasserolle. Dekk med vann og kok til de er myke. Hell av vannet.
4. Finkutt løk, paprika og hvitløk og fres det mykt i litt olivenolje i en kasserolle.
5. Strø i spisskummen og tilsett passert tomat.
6. Kok opp og la det småkoke ca. 10 minutter.
7. Smak til med malt svart pepper og olivenolje.
8. Tilsett poteter og kidneybønner og gi det et raskt oppkok.
9. Server laksen sammen med grønnsaksblandingen.
Bruk økologiske råvarer når du lager mat, dels av hensyn til dyrene og naturen, men også for den gode smakens skyld.