Ovnsbakt kylling med bønner og mais (2 porsjoner)
Ingredienser
80 g kyllingfilet
1 ss olivenolje/rapsolje
0,5 dl mais
0,5 dl kidneybønner 1/2 rød/gul paprika 1 ss finhakket løk
1 skivet hvitløksfedd
1 dl ris
½ avocado
1 ts ferskpresset limesaft
Tilberedning
1. Legg kyllingen i en ildfast form, smør den med litt olje og strø over litt pepper.
2. Bak den i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter.
3. Kok risen etter anvisningene på pakken. Uten salt.
4. Finkutt paprika og hvitløk.
5. Fres grønnsakene i en stekepanne med litt olje i ca. 5 minutter eller til de er varme.
6. Smak til med litt pepper.
7. Mos avokadoen og smaksett med limesaften.
8. Skjær kyllingen i mindre biter og server med bønneragu, ris og dipsaus.
Bruk økologiske råvarer når du lager mat, dels av hensyn til dyrene og naturen, men også for den gode smakens skyld.