Kjøttboller med potetmos (2 porsjoner)
Ingredienser
2 ss melk
1 ss strøkavring
1 ss hakket gul løk
100 g kjøttdeig av storfe
1 eggeplomme
1/2 ts dijonsennep
1/2 ts lettsaltet soya
½ krm malt hvit pepper
3 skrellede poteter
1,5 dl melk
1,5 ts smør
0,5 dl kidneybønner
0,5 dl maiskorn
Tilberedning
1. Hell melk i en skål og tilsett strøkavringen. La det trekke i noen minutter.
2. Bland i kjøttdeig, løk, egg, sennep, soya og pepper, bland det sammen til en smidig farse.
3. Rull til kjøttboller og stek i smør.
4. Legg potetene i en kasserolle og dekk med vann, kok dem myke i ca. 20 minutter.
5. Hell av vannet. Mos potetene ved hjelp av en stavmikser. Kok opp melk og smør og hell i potetene under visping.
6. Server kjøttbollene og mosen med tyttebærsyltetøy, bønner og mais.
Bruk økologiske råvarer når du lager mat, dels av hensyn til dyrene og naturen, men også for den gode smakens skyld