Thailandsk kyllinggryte

Ingredienser

1 løk
1 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
1 ts red curry paste
1 stilk sitrongress
1 dl vann
1 boks kokosmelk
4 limeblad
2 skrellede gulrøtter
1 brokkoli
50 g sukkererter
2 ss hakket koriander

Tilberedning

1. Hakk løken og fres den myk i oljen i en kasserolle. Tilsett curry paste og la den frese med.
2. Bank sitrongresset slik at det går i stykker, skjær det i et par biter og legg dem i kasserollen.
3. Hell på vann, smuldre i buljong og tilsett kokosmelk og limeblad og la det koke opp. La småkoke.
4. Skjær kyllingen i tynne skiver, legg dem i kasserollen og rør rundt.
5. Skjær gulrøttene i skiver og brokkolien i små buketter.
6. Rør det inn i gryten og la det koke med til grønnsakene er myke og kyllingen er ferdig, ca. 8–10 minutter.
7. Tilsett sukkerertene mot slutten og smak til med limesaft, litt salt og pepper.
8. Server gryten med ris og strø over koriander.

 

Bruk økologiske råvarer når du lager mat, dels av hensyn til dyrene og naturen, men også for den gode smakens skyld.