Laksepasta med sjampinjong (4 porsjoner)
Ingredienser
200 g varmrøkt laks
2 hvitløksfedd
1 sjalottløk
200 g sjampinjong
200 g artisjokkhjerter
½ dl hvitvinseddik
2 dl matfløte
1 ts sitronsaft
1 dl revet parmesanost
75 g bladspinat
Tilberedning
1. Finhakk hvitløken og sjalottløken. Del sjampinjongene i fire. Skyll spinaten godt i et dørslag. Del artisjokkhjertene i biter.
2. Varm olje i en panne og fres hvitløken og løken myk. Tilsett sjampinjong, artisjokkhjerter og fres ytterligere i et par minutter. Hell i vin, fløte, sitronsaft og parmesan. La det trekke i ca. 10 minutter.
3. Del laksen i biter og vend dem inn i sausen sammen med spinaten. Krydre med salt og pepper.
4. Kok spagettien etter anvisningene på pakken.
5. Bland sammen pasta og saus og server.
Bruk økologiske råvarer når du lager mat, dels av hensyn til dyrene og naturen, men også for den gode smakens skyld.