Kyllingspyd med tzatziki (4 porsjoner)

Ingredienser

450 g kyllingfilet
1 ss hakket persille
2 ts rød TABASCO peppersaus
0,5 dl olivenolje
1 ss sesamfrø
1 skrellet gulrot
80 g sukkererter
1 dl grovrevet agurk
1 hvitløksfedd
2 dl middelhavsyoghurt
1 revet limeskall

Tilberedning

1. Del kyllingen i like store biter. Bland sammen persille, Tabasco, olje og sesamfrø. Legg i kyllingen og la marinere i 2–3 timer eller over natten.
2. Tre kyllingen på spyd. Sett ovnen på 200 grader og stek i ovnen i 6–10 minutter til kyllingen er ferdig.
3. Skjær gulroten i tynne skiver. Skjær sukkerertene i tynne strimler.
4. Kok nudlene etter anvisningene på pakken. Når 1 minutt av koketiden gjenstår, legg i gulrøttene og sukkerertene. Hell av vannet og legg nudlene i en skål.
5. Klem saften ut av den revne agurken og legg i en skål. Press i hvitløken og tilsett yoghurt og limeskall. Smak til med salt og pepper.

 


Bruk økologiske råvarer når du lager mat, dels av hensyn til dyrene og naturen, men også for den gode smakens skyld.