Grønnsaker i red curry (4 porsjoner)
Ingredienser
1 løk
2 hvitløksfedd
1 ss olivenolje
1 ts red curry paste
2 stilker sitrongress
2 dl vann
1 terning grønnsakbuljong
2 bokser kokosmelk
4 limeblad
2 skrellede gulrøtter
1 brokkoli
100 g sukkererter
100 g bambusskudd
1 lime
2 ss grovhakket koriander
Tilberedning
1. Hakk løken og fres den myk i olje i en kasserolle, tilsett red curry og la den frese med et par minutter.
2. Bank sitrongresset slik at det går i stykker, skjær sitrongresset i et par biter og legg dem i kasserollen.
3. Hell på vann, smuldre i buljongen, tilsett kokosmelk og limeblad. Kok opp og la det småkoke.
4. Skjær gulrøttene i skiver, skjær buketter av brokkolien og legg ned i kasserollen. La det koke 5 minutter.
5. Strimle paprikaen og tilsett den, sukkererter og bambusskudd mot slutten.
6. Smak til med limesaft, litt salt og malt pepper.
7. Server grønnsaksgryten med ris.
Bruk økologiske råvarer når du lager mat, dels av hensyn til dyrene og naturen, men også for den gode smakens skyld.