Fiskegryte med aioli (4 porsjoner)

Ingredienser

150 g laksefilet
150 g seifilet
100 g rensede reker
6 cm purreløk
3 skrellede poteter
2 skrellede gulrøtter
2 tomater
1 hvitløksfedd
1 laurbærblad
1 ts tørket timian
1 dl hvitvin
6 dl fiskebuljong
2 eggeplommer
2 ts dijonsennep
2 ts hvitvinseddik
2 dl matolje

Tilberedning

1. Skyll purreløken og skjær den i skiver. Del potetene og gulrøttene i biter.
2. Varm en gryte med olje og fres løk, poteter og gulrøtter i et par minutter. Tilsett laurbærblad, timian, vin og fiskebuljong og la det trekke i ca. 20 minutter.
3. Del tomatene og fisken i biter og legg i gryten. La det trekke i ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Legg i rekene.
4. Visp sammen eggehviter, sennep, vineddik og press i hvitløken. Hell i oljen i en tynn stråle under jevn visping. Smak til med salt og pepper.
5. Server gryten med aioli og nybakt brød.


Bruk økologiske råvarer når du lager mat, dels av hensyn til dyrene og naturen, men også for den gode smakens skyld