Enkle og sunne oppskrifter
Her finner du noen gode, enkle og sunne oppskrifter for barnet ditt og familien din. Oppskriftene er laget av en ernæringsfysiolog og to kokker fra HiPP. Oppskriftene er utviklet for de ulike stadiene i barnets utvikling og er tilpasset barnets ulike behov fra 6 måneder til 3 års alder. Alt fra enkle oppskrifter for de minste, til avanserte retter og spennende smaker for de større barna. Men den som har best kontroll på hva barnet ditt liker og trenger, er du, så vær ikke redd for å tilpasse oppskriftene.
Ovnsbakt kylling med bønner og mais
80 g kyllingfilet, 1 ss olivenolje/rapsolje, 0,5 dl maiskorn, 0,5 dl kidneybønner, 1/2 rød/gul paprika, 1 ss finhakket løk, 1 skivet hvitløksfedd, 1 dl ris, 1/2 avocado, 1 ts ferskpresset limesaft
Ovnsbakt laks med søtpotet
80 g laksefilet, 1 skrellet søtpotet, 1/2 løk, 1 skivet hvitløksfedd, 1/2 skrellet rød paprika, 1/2 skrellet gul paprika, 1 dl moste tomater, 1 dl kidneybønner, 1 krm spisskummen, 1 ss olivenolje
Ovnsbakt laks med brokkoli
80 g laksefilet, 1 ts rapsolje/olivenolje, 1 dl ris, 1 dl små brokkolibuketter, 1 ss smør,
1 revet sitronskall, 2 ss crème fraiche, 1 tomat
Kjøttboller med potetmos
2 ss melk, 1 ss strøkavring, 1 ss hakket gul løk, 100 g kjøttdeig av storfe, 1 eggeplomme, 1/2 ts dijonsennep, 1/2 ts lettsaltet soya, 1/2 krm malt hvit pepper, 3 skrelte poteter, 1,5 dl melk, 1,5 ts smør, 0,5 dl kidneybønner, 0,5 dl maiskorn
Kokt sei med erter
3 skrelte poteter, 80 g fiskefilet, 1 dl frosne erter, 2 ss smør, 1 ss hakket dill, 1 kokt og hakket egg, 1 sitronbåt
Kyllingspyd med tzatziki
450 g kyllingfilet, 1 ss hakket persille, 2 ts rød TABASCO peppersaus, 0,5 dl olivenolje, 1 ss sesamfrø, 1 skrellet gulrot, 80 g sukkererter, 1 dl grovrevet agurk, 1 hvitløksfedd, 2 dl middelhavsyoghurt, 1 revet limeskall
Laks med asiatiske grønnsaker
450 g laksefilet, 2 skrellede gulrøtter, 5 cm purreløk, 5 cm squash, ¼ hvitkålshode, 2 dl skivet blomkål, 2 ss olivenolje/rapsolje, 2 hvitløksfedd, 1 ts revet ingefær, 2 ss lettsaltet Kikkoman soya, 2 ss søt chilisaus, 1 ss sesamfrø, 1 ts sesamolje
Kikertbiffer i pitabrød med gulrottzatziki
3 hvitløksfedd, 2 ts tørket oregano, 600 g kokte kikerter, 1 krm sesamolje, 1 ss olivenolje, 2 ss sesamfrø, 2 dl grovt revne gulrøtter, 1 dl matyoghurt, 1 krm spisskummen, 2 tomater, 3 dl strimlet isbergsalat, 4 sitronbåter, 4 pitabrød
Thailandsk kyllinggryte
400 g kyllingfilet, 1 løk, 2 hvitløksfedd, 1 ss olivenolje, 1 ts rød curry paste, 1
stilk sitrongress, 2 dl vann, 1 boks kokosmelk, 4 limeblad, 2 skrellede gulrøtter,
1 brokkoli, 50 g sukkererter, 2 ss hakket koriander
Skalldyrswrap med guacamole
1 dl råris, 2 tomater, 1 stangselleri, 1 pk. safran, 1 dl mais, 350 g blandede
skalldyr, 1 avokado, 2 dl crème fraiche, 1 hvitløksfedd, 1 ts sitronsaft, 4 tortillalefse
Laksepasta med sjampinjong
200 g varmrøkt laks, 2 hvitløksfedd, 1 sjalottløk, 200 g sjampinjong, 200 g artisjokkhjerter, 1/2 dl hvitvinseddik, 2 dl matfløte, 2 ts sitronsaft, 1 dl revet parmesanost, 75 g bladspinat
Grønnsaker i red curry
1 løk, 2 hvitløksfedd, 1 ss olivenolje, 2 ts rød curry paste, 2 stilker sitrongress
2 dl vann, 1 terning grønnsakbuljong, 2 bokser kokosmelk, 4 limeblad, 2 skrellede gulrøtter, 1 brokkoli, 100 g sukkererter, 100 g bambusskudd, 1 lime, 2 ss grovhakket koriander
Chili con carne
350 g kjøttdeig av storfe, 2 løk, 2 hvitløksfedd, 1 krm kajennepepper, 2 krm
paprikapulver, 1 ts oregano, 1 ss olivenolje, 1 boks knuste tomater, 1 ss
chilisaus, 1 dl mais, 1 dl kokte kidneybønner, 1 rød paprika, 1 avokado
Fiskegryte med aioli
150 g laksefilet, 150 g seifilet, 100 g rensede reker, 6 cm purreløk, 3 skrellede poteter, 2 skrellede gulrøtter, 2 tomater, 1 hvitløksfedd, 1 laurbærblad, 1 ts
tørket timian, 1 dl hvitvin, 6 dl fiskebuljong, 2 eggeplommer, 2 ts dijonsennep, 2 ts hvitvinseddik, 2 dl matolje